Reviews
REVIEWS

Skye Romeijn

"Heerlijk in het zonnetje gezeten! Met hele fijne en vriendelijke staff. Ook zeer tevreden over al het lekkere eten zeker voor herhaling vatbaar!"

Barbara van de Braak 

"Onverwachts bij la Petite Soeur gestrand, wat een feestje voor mijn zintuigen.  De geur van de roomboter die smelt op het warme stokbrood met een heerlijk krokante korst, de verrukkelijke asperges met postelein in een romig sausje, gegarneerd met amandel.    De smakelijke combi van zoet, zuur en fris bij de spitskool, kan spitskool zó lekker zijn?

Franse chansons klinken zacht op de achtergrond, de groen, zachtgele tinten van de aankleding weerspiegelen in mijn witte wijn. Zelfs de lege bordjes zijn een lust voor 't oog. De kok en bediening maken dat ik me gezien en verwend voel. Als ik niet op de voorbijgangers let, waan ik me in Parijs. Heerlijk dessert als afsluiting, weer zo'n combi van verschillende smaakjes, bordje nog net niet aan mijn mond gezet. Kon ik maar zó koken.."

REVIEWS

J Markusse

"Mooie en gezellig Franse bar op Katendrecht. Gezellig met z’n tweetjes gezeten op het terras met een flesje Moulin Caresse. Samen met oesters, rilette en pulpo. De pulpo smaakte hier heerlijk! Super mals en perfect van smaak. Zo lekker dat we nog een tweede hebben besteld. Daarnaast vriendelijk bediening en de chef komt ook gezellig langs tafel om te vragen of alles naar wens is. Kortom een leuke hotspot op Katendrecht, waar we zeker meer zullen komen!"

Franklin Ottema

"Erg gezellig en bewonderenswaardig wat er allemaal uit die vierkante meter keuken komt. Heerlijk gegeten weer. Mijn 12 collega's uit Servië, Brazilië, VS, Frankrijk en België ware onder de indruk. Top tent en ook hele mooie wijnen."

Hanny van der Pluijm 

"Onverwacht bij La Petite Soeur met 6-en terecht gekomen voor koffie.
Gebleven om te eten en wat was dat een goede keuze!!!!!!
Gezellige sfeer, heerlijke gerechten en wijn, hele leuk en enthousiast personeel !!
Wat ons betreft een echte aanrader !"

DE BUIK

La Petite Soeur begrijpt het Franse genieten!

Flora Bakker is een geboren Rotterdamse en een echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren in haar rol als hoofdredacteur.

"La Petite Soeur begrijpt het Franse genieten. Bij La Petite Soeur op Katendrecht eet je op het zonnige terras of in de gezellige bistro typisch Franse gerechtjes met een fijn glas wijn erbij..."

Ondanks de nabijheid van het vaak drukke Deliplein, zit je bij La Petite Soeur rustig. Op het terras staan kleine ronde bistrotafeltjes met stoelen langs het pand, zodat je samen met je tafelgenoot kunt kijken naar de passerende gezinnen, struinende buurtbewoners en dagjesmensen. De Franse bistro zit op een hoek en als je een tafeltje uitzoekt aan de kant van de Sumatraweg, kun je zelfs in de laatste wintermaand nog flink wat uurtjes zon pakken (mits hij schijnt). Ook wanneer dit te fris is, zit je binnen uitstekend.

Lees meer >> 

HET NRC

Pareltje op Katendrecht: het ‘zusje’ van

Bistrot du Bac!

Wim de jong is recensent van restaurantrubriek NRC Rotterdam.  

De naam van het zaakje kan het natuurlijk al doen vermoeden. La Petite Soeur is gerekend in vierkante meters inderdaad een heel bescheiden eethuisje. Alleen het keukentje al is zó petieterig, dat er slechts plek is voor één kok, die daar bovendien zijn kont niet eens in kan keren.

Een godswondertje dus dat Rijk Juten er, bij volle bak, voor 37 eters tegelijk kan koken. Het gaat hem ogenschijnlijk moeiteloos af. Hoewel vrijwel alle plekken op de zaterdagmiddag dat wij bij hem aanschuiven al zijn bezet, ziet de jonge chef dan tussentijds ook nog kans zijn menukaart voor iedere gast persoonlijk te komen toelichten.

Lees mee >>