Onze Cocktails

portons un toast à la vie

Bij La Petite Soeur willen we je verrassen met mooie en bijzondere cocktails.

CocktailsCock-tailed

Het woord Cock-tailed werd in de 18e eeuw gebruikt om een niet-raszuiver renpaard mee aan te duiden. Hetzelfde woord bleek ook een goede naam voor een gemixt (en dus niet zuiver) drankje.

Coctel
Het woord cocktail zou afstammen van het woord coctel, een Maya woord om gefermenteerde vruchtensappen aan te duiden. Het werd door 16e-eeuwse Spanjaarden aangetroffen in Yucatan. Zij namen het concept mee naar Europa en de naam verbasterde door de Engelsen tot “cocktail”. Dit om een mix van gefermenteerde vruchtensappen en distillaten aan te duiden. Het woord Coctel wordt ook vandaag de dag nog in Latijns-Spaanse landen gebruikt.

Coquetel
Een verhaal dat stamt uit de Amerikaanse Onafhankelijksoorlog (1775 – 1783) gaat over het Franse drankje “Coquetel”, een drankje dat graag gedronken werd door Franse officieren.CocktailingsIn de tijd van de Britse kolonies hielden tavernes hun dranken (rum, brandy, whisky, gin, applejack) in vaten. Het laatste restje in zo’n vat was minder van kwaliteit en werd daarom overgegoten in een gecombineerd vat, dat dan tegen een gereduceerd tarief werd aangeboden. De kraan in een vat wordt ook wel aangeduid als cock, het restje drank onder de cock als tail. Vandaar Cock-tailings.

Cock-tail
De haan (cock) en zijn veelkleurige staart (tail) zouden gecombineerd gebruikt zijn om een veelkleurig drankje aan te duiden, de cock-tail. Dit verhaal dateert van 1779.
Het verhaal gaat dat een kroegbazin van Ierse komaf, Betsy Flanagan een Franse klant een lekker drankje in schonk. Om dit op te fleuren gebruikte ze de gekleurde veren van een vechthanen. De klant was zo onder de indruk van het voorgeschotelde drankje dat hij het glas hief en riep: “Vive le cocktail!”

Wat is een sterk verhaal en welk verhaal is echt waar?
De laatste verhaallijn van de Ierse kroegbazin en haar Franse klant is toch wel het leukst! Niet alleen omdat dit het meest aangehaald wordt, maar te meer omdat hier ook de link duidelijk gemaakt wordt naar het decoreren van cocktails. Geen onbelangrijk detail als we kijken hoeveel moeite we nog steeds besteden aan het garneren en presenteren van cocktails!

BRON: Diffordsguide.com | Wikipedia | Misset Horeca.